søndag den 25. november 2012

Hip hurra - jeg holdt fødselsdag!

Med et lille halvt års forsinkelse, slog jeg min 30 års fødselsdag sammen med en jule-klippe-klistre-dag. Vi startede med æbleskiver, småkager og konfekt, klippede så julepynt, spiste aftensmad og klippede videre.


Fra oven i guftårnet:
- Cointreautrøfler (mørk chokolade, smør, fløde, flormelis og cointreau i et-eller-andet-blandingsforhold
- Mørk chokolade med pebermyntefyld (flormelis, past. æggehvide og pebermyntedråber)
- Mislykkede nougat/marcipanbrød, nu i forme (for meget nougat medførte nedsmeltning og efterfølgende sammenbrud)
- Pistaciemarcipankugler
- Pebermyntepastiller (af føromtalte pebermyntefyld)
- Kransekagetoppe
- Købt abrikosflæsk (klamt ord!)

Småkagerne er hhv. jødekager og kakaosmåkager med ingefær og mandeldrys.

På billedet øverst til højre ses den amerikanske specialitet 'peppermint bark'. Opskriften er simpel: 100 g. mørk chokolade, 100 g. hvid chokolade og 2 knuste slikstokke. Den mørke chokolade smeltes, fordeles i en sølvpapirsbeklædt form og sættes i køleskabet. Når den er helt kold smeltes den hvide chokolade og den kan enten blandes med bolchestykkerne med det samme, eller først hældes over den nørke chokolade og så hurtigt drysses med bolcherne. Kig evt. på youtube, der er masser af instruktionsvideoer...

1 kommentar:

  1. Hvor er billederne af alle de kreative produkter?? ;-)
    Kan jeg venligst bede om opskriften på kakaosmåkagerne?
    Kh. Anna

    SvarSlet